Wie ben ik

Mijn naam is Karin van der Plas (1960), kindercoach, rouwdeskundige, adviseur en trainer, ben getrouwd met Ruud. Samen hebben we 2 prachtige kinderen, Bram (1991) en Nikki (1992).

Ik wil mezelf omschrijven als iemand die zich steeds heeft bijgeschoold, met het leven als leermeester, ben ik geworden wie ik wil zijn. Het leven leren leven is elke dag oefenen, wetende dat je nooit uitgeleerd bent.

Ik heb het genoegen gehad om vele jaren in verschillende organisaties met kinderen en jongeren te mogen werken. Kinderen zijn voor mij de meest prachtigste wezens op aarde! Van kinderen kunnen we alles leren, wat we hebben afgeleerd.

Sinds 2005 werk ik, naast mijn werk als coach en trainer (ZZP-er) ook als rouwtherapeut in Praktijk 'de Spiegelaar'. In dit werk richt ik me vooral op de begeleiding en ondersteuning van kinderen en jongeren (en hun omgeving/gezin) met een verlieservaring in de brede zin van het woord (echtscheiding, ziekte, overlijden, ontslag, verhuizing etc).

Ik ben trots en dankbaar dat ik dit werk mag doen, vanuit mijn eigenheid en visie op welzijn. Ik hecht erg veel waarde aan een begeleidingstraject, waarbij de mens echt centraal staat en zelf bepaald welke koers hij/zij wil varen. Voor mij is iedereen kapitein op zijn eigen schip, want het stuur in handen hebben en houden, ook in moeilijke tijden, dát is pas een kunst. Dit noem ik Levenskunst!

Mijn ondersteuning is gericht op het leren omgaan met veranderingen en bewustwording van (oude) gedragspatronen. Patronen die onbewust je dagelijks handelen en gedrag bepalen.

Een rouwproces bestaat vooral uit leren loslaten en het (opnieuw) ontdekken van je eigen kracht! In rouw-ver-werken, zit het woord 'werk' . En dat geeft precies aan wat er te doen staat, rouwen is hard werken!

In mijn werkwijze is gelijkwaardigheid en vertrouwen, dé basis, met wederzijds respect voor ieders eigenheid en overtuiging. Onvoorwaardelijk luisteren is de sleutel tot de ander.

Mijn grondhouding is gebaseerd op kernbegrippen als "dienstbaarheid, empathie, eerlijkheid en echtheid".

Elke dag weer mag ik leren van alle ont-moetingen! Kinderen zijn mijn spiegel.

Ik bedank iedereen van hart tot hart, die in mij vertrouwen heeft en mij toestaat van hem/haar te mogen leren.

In de praktijk blijkt steeds weer dat de naam 'Spiegelaar' elke dag beter bij mij past, want.....

Kijkende in de spiegel, ontmoet je altijd jezelf!

Download hier mijn folder

 

WELKOM BIJ DE SPIEGELAAR!

Nieuws

Met denken kom je van A naar B, met intuïtie kom je overal’ (Albert Einstein). 
 

Voor iedereen een liefdevol 2024!

Graag sta ik ook in 2024 weer met hart en ziel voor u klaar!

 
  Basistraining Leren leven met verlies (3daagse) 
 
Basistraining  Liefdevolle (geweldloze) communicatie, ook voor (echt-)paren!
 
 NIEUW AANBOD: TRAINING SPIRITUELE COMMUNICATIE!
Pelgrimeren naar je ziel, weet jij de weg?
 
 
Voor mijn andere projecten?