Liefdevolle (Geweldloze) Communicatie

Liefdevolle communicatie is communiceren vanuit je hart!
 
Vanaf maart 2018 kunt u weer inschrijven voor de basistraining Liefdevolle (geweldloze) Communicatie, verdiepingstrainingsdag en/of (echt-) paren-training Liefdevolle communicatie!
 
 De volgende basistraining Liefdevolle (geweldloze) communicatie is gepland op 24 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur. 
 
Alleen op verzoek!
 De (echt-)paren-training Liefdevolle communicatie is gepland op zaterdag 28 April 2018 van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie bel of mail!
 
 Voor deelnemers die de basistraining al hebben gevolgd is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgtraining.  
 
Tijdens deze basistraining maak je kennis met het model van Geweldloze Communicatie. Je oefent aan de hand van eigen praktijksituaties. Je leert je hoe je GC in de verschillende situaties van je dagelijks leven kunt inzetten. Je wordt steeds uitgenodigd om eigen praktijkvoorbeelden te onderzoeken en te ontdekken hoe daar een meer ondersteunende communicatie mogelijk is.

Communiceren vanuit je hart reikt handvatten aan om vaardig te worden in het verduidelijken van wat er in je leeft en om in contact te blijven met de ander en wat er in die ander leeft.

De basistraining is gebaseerd op het boek Geweldloze Communicatie ‘ontwapenend, doeltreffend en verbindend' van Marshall B. Rosenberg. Deze manier van communiceren sluit naadloos aan bij de EKR-grondhouding en theorie. In deze training zijn de basisprincipes van de EKR theorie verbonden met de kernprincipes van GC. 
Ik werk vanuit deze grondhouding en oefen elke dag!

Oefening baart ook in deze, echte levenskunst.
De langste reis is 45 cm.... namelijk van het hoofd naar je hart!
GC bied mij persoonlijk veel meer inzicht en vooral plezier in het communiceren met mensen. Liefdevolle communicatie maakt mijn leven en werk makkelijker, leuker en het inspireert en verdiept mij als persoon.

De kosten van de basis- en verdiepingstraining zijn:
Instellingen en ZZP’-ers zijn € 105,- p.p./ voor particulieren € 75,- p.p. (inclusief lunch, koffie/thee, reader en exclusief BTW). 
Voor (echt-) paren is het ook mogelijk om een Privé-training te volgen van een dagdeel (3 uur), er  wordt dan veel geoefend met eigen praktijk-voorbeelden! Tarief  € 150,- per paar (incl. reader en presentatie, excl. BTW).
 
Een offerte op maat wordt indien wenselijk in onderling overleg opgesteld.
Indien gewenst is het mogelijk om een certifaat van deelname te ontvangen.
 
Locatie: Praktijk de Spiegelaar, Langhaag 4 te Neer (Limburg).

Mocht je graag mee willen doen en is de prijs bezwaarlijk voor je, neem gerust contact met mij op. We kunnen dan bekijken of het ruilen van diensten een passend alternatief is.

 
Voor meer informatie of vragen, mail naar karin@de-spiegelaar.nl
of bel naar 0654713443
 
 Liefdevolle Hart-Communicatie is een cadeautje voor jezelf!
__________________________________________________________________  
 
Reactie van een deelnemer:
Nadat ik het boek van Marshall Rosenberg gelezen had dacht ik: Daar wil ik wel mee aan de slag. Samen met een vriendin heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een basistraining geweldloze communicatie.
Karin had slechts 2 aanmeldingen, maar wilde de training toch graag door laten gaan voor ons. Hoe lief is dat? We werden hartelijk ontvangen en gingen aan de slag. Aan de hand van korte filmpjes, teksten, oefeningen werden we meegenomen in de wereld van geweldloze communicatie.
Tijdens oefeningen kom je er voor jezelf achter, waar je moeite mee hebt en wat je anders zou willen doen. Emoties mochten er zijn.
Karin helpt je bij het vinden naar manieren hoe je moeilijke situaties anders kunt aanpakken en vooral om vanuit IK te praten, vanuit jouw gevoel, je hart.
Waar ik me bewust van ben geworden is dat ik zelf degene ben die de verandering kan bewerkstelligen door zelf anders te gaan communiceren, bewuster en vooral vanuit mezelf (ik) en niet de vinger te wijzen naar de ander (jij).
Wijs maar eens met een vinger naar een ander, dan wijzen er 3 naar jou terug (leuk bewustwordingsfeitje van Karin Glimlach).
Karin, dank voor jouw oprechte aandacht die je mij in de training hebt gegeven. Weer een stapje verder in mijn bewustwordingsproces.
lieve groet
Petra Glimlach
 
___________________________________________________________________________
 
Ik heb in het najaar 2014 de eendaagse basistraining Geweldloze Communicatie gevolgd.
Deze vond plaats met een kleine groep deelnemers (4 stuks) vanuit een warme en ongedwongen sfeer. Ik heb Passie en Betrokkenheid bij Karin ervaren. En dit zijn ook kernwaarden van haar die ik in al haar werkzaamheden terug zie.
 
Waardevol vond ik de uitleg tussen de samenhang van het werk van Elisabeth Kubler Ross en Geweldloze Communicatie. In begrijpbare en direct toepasbare taal werd uitgelegd dat gevoelens die we als negatief ervaren, zoals boosheid of verdriet, te maken hebben met oude pijn. En dat die oude pijn geheeld wilt worden en dat Geweldloze Communicatie hier ook een liefdevol instrument hiervoor kan zijn. Net als om met je naasten en met jezelf te communiceren vanuit je hart. Ik heb mooie en leerzame oefenmomenten mogen meemaken op deze dag ! Dank hiervoor.
Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg heeft mijn leven verrijkt.
Vanuit mijn behoefte aan delen, welzijn en verbinding gun ik, net als Karin, iedereen op de wereld om in aanraking te komen met Geweldloze Communicatie.
Ik heb Geweldloze Communicatie als een kado ervaren.
 
Warme groet,
Gijs Steeghs
 
 _______________________________________________________________________________

 Op 17 januari 2014 de eerste dag gehad van de drie daagse training leren leven met verlies bij Karin van der Plas. Samen met mijn mede-cursiste drie bijzondere, emotionele, en zeer leerzame dagen gehad. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is wat het betekend om echt onvoorwaardelijk naar iemand te luisteren. En wat onvoorwaardelijk luisteren kan betekenen voor diegene die tegenover je zit. Verder ook meer inzicht in mijzelf gekregen, telkens met behulp van de warme ondersteuning van Karin. De laatste dag was een "crea-bea" dag, jezelf uiten dmv tekenen, kleuren, creatief bezig zijn. Als een berg zag ik er tegenop aangezien ik verre van creatief ben. Maar zelfs zonder enig tekentalent heeft het op papier zetten van mijn situatie ,met kleur en krijt, een geweldige ervaring voor me betekend, die iedereen eigenlijk een keer zelf zou moeten ervaren. Het waren drie dagen met een gouden randje waar ik met heel veel plezier en warmte op terug kijk.

Karin bedankt en een dikke knuffel
Veronique 

 

WELKOM BIJ DE SPIEGELAAR!

Nieuws

Met denken kom je van A naar B, met intuïtie kom je overal’ (Albert Einstein). 
 

Voor iedereen een liefdevol 2018!! Bedankt voor uw vertrouwen!

Ook in 2018 sta ik met hart en ziel voor u klaar.

 
  Basistraining Leren leven met verlies (3daagse) 
 
Basistraining  Liefdevolle (geweldloze) communicatie, ook voor (echt-)paren!
 
 NIEUW AANBOD: TRAINING SPIRITUELE COMMUNICATIE!
Pelgrimeren naar je ziel, weet jij de weg?
 
 
Voor mijn andere projecten?