Liefdevolle (Geweldloze) Communicatie

Liefdevolle communicatie is communiceren vanuit je hart!
 
Tijdens de basistraining maak je o.a. kennis met het model van Geweldloze Communicatie (M. Rosenberg). 
 
Je oefent aan de hand van eigen praktijksituaties. Je leert je hoe je liefdevoller in verschillende situaties kunt communiceren en je steeds meer bewust bent, omdat je dan eerst nadenkt voordat je iets zegt. In de training wordt je uitgenodigd om persoonlijke leervragen vanuit je eigen leven en/of werkomgeving te onderzoeken en te ontdekken hoe je in verschillende omstandigheden steun kunt hebben aan deze manier van communiceren.
Al lerende zul je middels dagelijks oefenen en vallen en opstaan, steeds vaardiger worden in het doorlopen van de stappen. Deze oefening leidt uiteindelijk tot een bewustere grondhouding en fijnere leef- en werkomstandigheden.
Kortom, je wordt er blij van!
 
Communiceren vanuit je hart reikt handvatten aan om vaardig te worden in het verduidelijken van wat er in jou leeft en om in contact te blijven met de ander met jouw verlangen als basis. Je bent precies goed, zoals je bent!

De basistraining is gebaseerd op het boek Geweldloze Communicatie (GC) ‘ontwapenend, doeltreffend en verbindend' van Marshall B. Rosenberg. Deze manier van communiceren sluit goed aan bij grondhouding van mijn inspirator en boegbeeld Elisabeth Kubler-Ross (EKR). In deze training verweef ik de basisprincipes van de EKR-theorie met de kernprincipes van Liefdevolle communicatie (GC). 

 
U kunt zich inschrijven voor de basistraining Liefdevolle (geweldloze) Communicatie, of de verdiepingstrainingsdag en/of (echt-) paren-training Liefdevolle communicatie!
 
 De basistraining Liefdevolle (geweldloze) communicatie wordt in overleg met deelnemers gepland.
 
Alleen op verzoek!
 De (echt-)paren-training Liefdevolle communicatie wordt ook in onderling overleg met belangstellende gepland. De training duurt meestal 3 uur en wordt na onderling overleg gepland. Voor meer informatie bel of mail!
 
 Voor deelnemers die de basistraining Liefdevolle communicatie al hebben gevolgd is het mogelijk om in 2024 - al dan niet in groepsverband - in te schrijven voor de verdiepende training.  
 
Ik werk en oefen ook nog steeds elke dag met liefdevolle communicatie! Oefening baart ook in deze, echte levenskunst.
De langste reis is 45 cm.... namelijk van het hoofd naar je hart!
Liefdevolle communicatie bied mij persoonlijk veel meer inzicht en vooral plezier in het communiceren met mensen. Liefdevolle communicatie maakt het leven en werk makkelijker, leuker en het inspireert en maakt je bewust en liefdevoller als persoon.

Investering basis- en verdiepingstraining (2 dagdelen) zijn:
Instellingen en ZZP’-ers zijn € 300,- (excl. BTW) p.p./ voor particulieren € 225,- (excl. BTW) p.p. (inclusief lunch, koffie/thee, reader).
 
Voor (echt-) paren is het ook mogelijk om een privé-training te volgen van een dagdeel (3 uur). Tijdens deze training wordt veel geoefend met persoonlijke leervragen en vanuit praktijkvoorbeelden!
Investering per paar €225,- (excl. BTW) incl. reader en presentatie.
 
Online-trainingen zijn bespreekbaar en persoonlijk!
 
Een offerte voor in-company-trainingen op maat wordt in onderling overleg opgesteld.
Indien gewenst ontvangen deelnemers een certifaat en bewijs van deelname.
 
Locatie: Praktijk de Spiegelaar, Eikenlaan 14, Heel (Limburg).

Mocht je graag mee willen doen en de investering is bezwaarlijk voor je, neem gerust contact met mij op. We kunnen dan bekijken of het ruilen van diensten een passend alternatief is.

 
Voor meer informatie of vragen, mail naar karin@de-spiegelaar.nl
of bel naar 0654713443
 
 Liefdevolle Hart-Communicatie is een cadeautje voor jezelf!
__________________________________________________________________  
 
Reactie van een deelnemer:
Nadat ik het boek van Marshall Rosenberg gelezen had dacht ik: Daar wil ik wel mee aan de slag. Samen met een vriendin heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een basistraining geweldloze communicatie.
We werden hartelijk ontvangen en gingen aan de slag. Aan de hand van korte filmpjes, teksten, oefeningen werden we meegenomen in de wereld van geweldloze communicatie.
Tijdens oefeningen kom je er voor jezelf achter, waar je moeite mee hebt en wat je anders zou willen doen. Emoties mochten er zijn.
Karin helpt je bij het vinden naar manieren hoe je moeilijke situaties anders kunt aanpakken en vooral om vanuit IK te praten, vanuit jouw gevoel, je hart.
Waar ik me bewust van ben geworden is dat ik zelf degene ben die de verandering kan bewerkstelligen door zelf anders te gaan communiceren, bewuster en vooral vanuit mezelf (ik) en niet de vinger te wijzen naar de ander (jij).
Wijs maar eens met een vinger naar een ander, dan wijzen er 3 naar jou terug (leuk bewustwordingsfeitje van Karin Glimlach).
Karin, dank voor jouw oprechte aandacht die je mij in de training hebt gegeven. Weer een stapje verder in mijn bewustwordingsproces.
lieve groet
Petra Glimlach
 
___________________________________________________________________________
 
Ik heb in het najaar 2021 de eendaagse basistraining Geweldloze Communicatie gevolgd.
Deze vond plaats met een kleine groep deelnemers (4 stuks) vanuit een warme en ongedwongen sfeer. Ik heb Passie en Betrokkenheid bij Karin ervaren. En dit zijn ook kernwaarden van haar die ik in al haar werkzaamheden terug zie.
 
Waardevol vond ik de uitleg tussen de samenhang van het werk van Elisabeth Kubler Ross en Geweldloze Communicatie. In begrijpbare en direct toepasbare taal werd uitgelegd dat gevoelens die we als negatief ervaren, zoals boosheid of verdriet, te maken hebben met oude pijn. En dat die oude pijn geheeld wilt worden en dat Geweldloze Communicatie hier ook een liefdevol instrument hiervoor kan zijn. Net als om met je naasten en met jezelf te communiceren vanuit je hart. Ik heb mooie en leerzame oefenmomenten mogen meemaken op deze dag ! Dank hiervoor.
Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg heeft mijn leven verrijkt.
Vanuit mijn behoefte aan delen, welzijn en verbinding gun ik, net als Karin, iedereen op de wereld om in aanraking te komen met Geweldloze Communicatie.
Ik heb Geweldloze Communicatie als een kado ervaren.
 
Warme groet,
Gijs Steeghs
 
 _______________________________________________________________________________

 Op 17 januari 2020 de eerste dag gehad van de drie daagse training leren leven met verlies bij Karin van der Plas. Samen met mijn mede-cursiste drie bijzondere, emotionele, en zeer leerzame dagen gehad. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is wat het betekend om echt onvoorwaardelijk naar iemand te luisteren. En wat onvoorwaardelijk luisteren kan betekenen voor diegene die tegenover je zit. Verder ook meer inzicht in mijzelf gekregen, telkens met behulp van de warme ondersteuning van Karin. De laatste dag was een "crea-bea" dag, jezelf uiten dmv tekenen, kleuren, creatief bezig zijn. Als een berg zag ik er tegenop aangezien ik verre van creatief ben. Maar zelfs zonder enig tekentalent heeft het op papier zetten van mijn situatie ,met kleur en krijt, een geweldige ervaring voor me betekend, die iedereen eigenlijk een keer zelf zou moeten ervaren. Het waren drie dagen met een gouden randje waar ik met heel veel plezier en warmte op terug kijk.

Karin bedankt en een dikke knuffel
Veronique 

 

WELKOM BIJ DE SPIEGELAAR!

Nieuws

Met denken kom je van A naar B, met intuïtie kom je overal’ (Albert Einstein). 
 

Voor iedereen een liefdevol 2024!

Graag sta ik ook in 2024 weer met hart en ziel voor u klaar!

 
  Basistraining Leren leven met verlies (3daagse) 
 
Basistraining  Liefdevolle (geweldloze) communicatie, ook voor (echt-)paren!
 
 NIEUW AANBOD: TRAINING SPIRITUELE COMMUNICATIE!
Pelgrimeren naar je ziel, weet jij de weg?
 
 
Voor mijn andere projecten?